Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i tkiva usne duplje pomoću protetskih nadoknada.

Kada su vam zubi oštećeni ili vam nedostaje neki od njih ,osim estetskog problema,ugrožena vam je i funkcija celog orofacijalnog sistema.Otežano je žvakanje,govor,disanje i gutanje.Preostali zubi se pomeraju ka praznom prostoru,dolazi do gubitka vilične kosti,do poremećaja međuviličnih odnosa i do poremećaja u viličnom zglobu.Bezubi prostori ne čine više potporu mekim strukturama usta,obrazima i usnama,zbog čega oni „upadaju“ tj. nastaju duboke brazde(starački izgled lica). Sve ovo može dovesti i do ispoljavanja socijalnog aspekta bezubosti koji se ogleda u otežanoj komunikaciji ,osiromašenom društvenom životu i umanjenjem radne sposobnosti.

Naš tim lekara specijalista,uradiće analizu stanja vaših preostalih zuba i njihovog potpornog aparata,stanja kosti i opšteg zdravstvenog stanja i na osnovu nje i svog bogatog iskustva, ponudićemo vam sva moguća i najbolja rešenja.Objedinićemo sve grane stomatologije,uradićemo dobru pred protetsku pripremu koja u nekim slučajevima podrazumeva i hirurgiju.U svojoj ponudi imamo i protetiku na implantatima.Garantujemo vam uspešan ishod planirane intervencije,dobru funkciju i estetiku i vaše zadovoljstvo.