Implanti

Lep i pre svega zdrav osmeh je ogledalo našeg životnog stila i poruka koju šaljemo svetu, ali i deal zdravlja i lepote koji nam uz nove stomatološke tehnologije nikad nije bio bliži i dostupniji.

Zubni implanti su vrhunac napretka stomatologije. Zahvaljujući napredovanju tehnologije zubni implanti postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi.

implant

Dentalni implant je specijalno dizajnirana titanijumska konstrukcija koja se ugrađuje uviličnu kost, srasta sa njom i služi kao zamena za koren zuba. U ovaj titanijumski koren seušrafljuje nadogradnja (abatment) a krunica se postavlja na nadogradnju. Na taj način zubni implant u potpunosti zamenjuje izgubljen zub.

implant1

Zubni implanti su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost. Ugradnja dentalnih implantata je siguran postupak za pacijenta, brz je, bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Nekada je potencijalni problem bio nedovoljna visina i širina kosti, međutim danas je tajproblem rešiv pomoću ugradnje veštačke kosti a moguće je sve završiti prilikom jedne posetenašoj ordinaciji.

Nakon ugradnje implatata čeka se od 3 do 6 meseci da implatat uraste u viličnu kost. Tek nakon tog perioda vi dolazite ponovo u ordinaciju gde vam se na implant ušrafljuje supra struktura (nadogradnja) i izrađuju protetske nadoknade (krunice, mostovi).

implant2

Ugradnja zubnih implantata je danas rutinska operacija koja se čak i kod potpune bezubosti obavlja brzo. Ovi pacijenti dobijaju privremenu protezu (3 do 6 meseci) tako da im implantološki zahvat ne utiče na životni tempo. Kod ovih pacijenata postoje dve opcije, fiksni rad na implantima (most) ili proteza zakačena na zubne implante.

Ono što je najbitnije posle ugradnje zubnog implantata je da slušate savete stomatologa i da na odgovarajući način održavate oralnu higijenu .